Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Ravioli cu carne tocata si ciuperci
http://www.bucatarul.ro/retete-_6259_1_-Ravioli-cu-carne-tocata-si-ciuperci/Ravioli-cu-carne-tocata-si-ciuperci.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Ginu Elena
Data 11/02/2013
 

Framanti un aluat consistent si omogen din faina, oua, apa si un praf de sare. Cureti cepele, le speli bine, le toci marunt si le pui la calit in ulei incins...


Iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 2 cepe
  • 300 g carne tocata de pui
  • 250 g ciuperci
  • 5 linguri ulei
  • 60 g pesmet
  • 100 g unt
  • 70 g parmezan
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Framanti un aluat consistent si omogen din faina, oua, apa si un praf de sare.
  2. Cureti cepele, le speli bine, le toci marunt si le pui la calit in ulei incins.
  3. Dupa ce acestea devin aurii la culoare adaugi si carnea tocata de pui.
  4. Lasi sa se caleasca impreuna 30 de minute, timp in care adaugi putina apa de mai multe ori.
  5. Cureti ciupercile daca sunt crude, le toci marunt si le calesti in unt.
  6. Le adaugi in compozitia de carne si le treci prin masina odata cu carnea.
  7. Din aluatul format intinzi foi suficient de mari ca sa le poti intoarce jumatate peste cealalta jumatate.
  8. Din amestecul de carne si ciuperci pui o lingurita pe foaie, la distanta.
  9. Ai grija sa asezi numai pana la jumatatea foii si, dupa ce pui mai multe umpluturi, intorci jumatatea de foaie astfel incat sa acoperi umplutura, aceasta fiind la mijloc.
  10. Presezi fiecare patratel care se formeaza si tai cu un cutit fiecare patrat cu umputura, presezi marginile ca sa se lipeasca si le fierbi in apa cu sare.
  11. Pofta buna!

Ravioli cu carne tocata si ciuperci