Savarine cu gem de caise - Retete Culinare

Savarine cu gem de caise


Pentru aluat iti trebuie:
  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 20 g zahar
  • 15 g drojdie
  • 4 oua
  • 60 ml lapte
  • 1 praf de sare
Pentru sirop iti trebuie:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri esenta de rom
  • 200 g zahar
Iti mai trebuie:
  • 400 ml frisca batuta
  • fructe
  • marmelada de caise
Pregatesti asa:
  1. Dizolvi drojdia in putin lapte caldut si amesteci bine.
  2. Pui faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura in care adaugi drojdia dizolvata.
  3. Amesteci cu putina faina, formezi maiaua, pe care o lasi sa creasca un sfert de ora la loc cald.
  4. Adaugi apoi ouale, restul de lapte, zaharul, sarea si amesteci cu restul de faina.
  5. La urma adaugi untul topit caldut si amesteci.
  6. Aluatul trebuie sa fie moale si-l lasi sa creasca la cald.
  7. lei o forma speciala de savarine, o ungi cu unt si presari pesmet sau faina, apoi umpli formele pe jumatate cu aluatul preparat.
  8. Lasi sa creasca si cand s-a ridicat coca pana la gura formei introduci in cuptor, pana se rumeneste.
  9. Lasi sa se raceasca in forma.
  10. Intre timp pregatesti siropul.
  11. Dupa ce s-au racit savarinele, tai capacele, le insiropezi, ungi cu marmelada de caise, iar golul din mijloc il umpli cu frisca.
  12. Garnisesti cu fructe si decorezi cu frisca.
  13. Pofta buna!

Savarine cu gem de caise

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Savarine cu gem de caise "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Savarine cu gem de caise - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.