Placinte cu spanac - Retete Culinare

Placinte cu spanac


Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 700 g spanac
  • 250 g branza feta
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • ulei
Pregatesti asa:
  1. Framanti un aluat consistent din faina, sare, ulei si apa.
  2. Framanti bine si bati aluatul de planseta de cateva ori, dupa care il lasi deoparte intr-un loc caledut circa 10 minute.
  3. Intre timp, incingi intr-o tigaie incapatoare 3-4 linguri cu ulei, calesti ceapa taiata marunt si adaugi frunzele de spanac spalate bine si neoparite.
  4. Amesteci si lasi cateva minute.
  5. Dai deoparte ca sa se racoreasca.
  6. Pui deasupra un ou batut si branza sfaramata, un praf de nucsoara, piper si putina sare (branza e sarata) si amesteca.
  7. Imparti aluatul in doua sau trei si intinzi foi potrivit de groase.
  8. Tai patrate, pui pe fiecare cate o lingura cu umplutura si le dai forma de triunghi.
  9. Ungi trigoanele cu galbenus si le asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  10. Le lasi la cuptor circa 30 de minute pana cand capata o culoare aurie.
  11. Pofta buna!

Placinte cu spanac

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinte cu spanac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinte cu spanac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.