Friptura de pui in crusta - Retete Culinare

Friptura de pui in crusta


Iti trebuie:
  • 1 pui de casa
  • 700 g faina
  • 400 g sare
  • 5 albusuri de ou
  • 4 linguri cu unt
  • 1 lamaie
  • rozmarin
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Bati albusurile de ou o spuma tare cu un praf de sare.
  2. Torni faina treptat in spuma si amesteci usor cu ajutorul unei spatule.
  3. Torni treptat 250 ml de apa si framanti pana ce obtii un aluat mai tare.
  4. Acopera-l cu o folie si da-l la rece 30.de minute.
  5. Pui intr-un castronel untul cu piper proaspat macinat si rozmarin dupa gust si ungi bine puiul cu acest amestec.
  6. La final, stropesti carnea cu zeama de lamaie.
  7. Imparti aluatul in doua si intinzi tot atatea foi potrivit de groase.
  8. Asezi una dintre ele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pui deasupra puiul.
  9. Acoperi cu cea de-a doua foaie si lipesti foarte bine cele doua foi.
  10. Dai tava la cuptorul infierbantat si lasi la foc domol vreo 90 de minute.
  11. Dupa ce scoti din cuptor tava, las-o sa se racoreasca vreo 20 de minute si abia apoi indeparteaza crusta.
  12. Pofta buna!

Friptura de pui in crusta


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Friptura de pui in crusta "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Friptura de pui in crusta - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.