Tarta cu sfecla si telemea - Retete Culinare

Tarta cu sfecla si telemea


Iti trebuie:

  • 2 sfecle rosii
  • 200 g telemea de vaca
  • 500 g faina
  • 150 g unt
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 125 g fulgi de cartofi
  • 30 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 1 ou pentru uns tarta
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • patrunjel verde
  • putin otet
  • 2 linguri hrean ras
Pregatesti asa:
  1. Coci sfecla la cuptor circa 40 de minute.
  2. Intre timp, dizolvi drojdia in putin lapte cald sau apa calduta, adaugi zahar si o lingura de faina.
  3. Amesteci si lasi aceasta maia la dospit circa 15 minute, la loc cald.
  4. Intr-un vas amesteci faina cernuta, fulgii de cartofi si sarea.
  5. Cand maiaua a crescut, toarn-o peste amestecul de faina, adaugi ouale si framanti.
  6. Pui untul topit si amestecat cu laptele caldut si framanti in continuare cu mana.
  7. Daca aluatul e prea vartos, toarna un pic de apa calduta.
  8. Cand prinde forma adaugi doua linguri cu ulei, ca sa-l adune si sa nu se lipeasca de maini.
  9. Acoperi cu un servet curat si lasi sa creasca in jur de o ora.
  10. Imparte aluatul in trei.
  11. Dintr-o parte, faci fundul tartei: intinzi o foaie cat tava tapetata cu hartie de copt.
  12. Din celelalte doua parti, formezi doua suluri pe care le rasucesti si cu care inconjori tava.
  13. Intepi cu furculita aluatul intins, ungi marginile cu ou batut si amestecat cu putina apa calduta.
  14. Dai la cuptorul incins, la foc potrivit, 35-40 de minute.
  15. Cand sfecla e gata, o lasi sa se raceasca, apoi o cureti si o tai in cubulete mici.
  16. Amesteci hreanul ras cu doua picaturi de otet si o lingura cu ulei si un praf de sare si il torni peste sfecla.
  17. Amesteci si dai deoparte.
  18. Cand e gata tarta, o scoti din cuptor si o lasi sa se racoreasca.
  19. Pui salata de sfecla, branza sfaramata si patrunjelul verde tocat dupa preferinte.
  20. Pofta buna!

Tarta cu sfecla si telemea


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu sfecla si telemea "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu sfecla si telemea - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.