Mamaliga cu branzeturi si afumatura - Retete Culinare

Mamaliga cu branzeturi si afumatura


Iti trebuie:
  • 400 g malai
  • 150 g branza de burduf
  • 125 g telemea
  • 100 g cascaval de oaie
  • 100 g slaninuta
  • 1 carnat afumat
  • 100 g unt
  • 3 ardei copti
  • 3 linguri bulion
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Pregatesti asa:
  1. Intr-un vas de tuci pui la fiert apa in care adaugi o lingurita de sare si presari putina faina de malai.
  2. Cand apa da in clocot adaugi faina de malai in ploaie si amesteci cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma cocoloase.
  3. Lasi mamaliga sa fiarba , dar continui sa amesteci pana cand aceasta incepe sa se dezlipeasca de pe margini.
  4. Mamaliga trebuie sa iasa mai moale.
  5. Intre timp, rumenesti un pic carnatul si slaninuta, taiate in felii subtiri.
  6. Scoate-le pe o farfurie.
  7. Amesteci ardeiul copt tocat in fasii, usturoiul taiat fin si bulionul.
  8. Pui intr-o forma ceramica mai incapatoare cateva bucati de unt pe fund, apoi un strat mai grosut de mamaliga.
  9. Deasupra, branza sfaramata bine, din nou bucatele de unt.
  10. Iarasi mamaliga, slaninuta, din nou mamaliga si feliutele de carnat.
  11. Deasupra, amestecul de ardei copt si bulion, restul de unt si cascaval ras.
  12. Dai la cuptorul incins, la foc potrivit, vreo 15-20 de minute, pana ce se topeste cascavalul.
  13. Deasupra puteti aseza niste oua prajite.
  14. Pofta buna!

Mamaliga cu branzeturi si afumatura


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Mamaliga cu branzeturi si afumatura "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Mamaliga cu branzeturi si afumatura - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.