Ciocolata cu menta - Retete Culinare

Ciocolata cu menta


Iti trebuie:
  • 500 g lapte praf
  • 450 g zahar
  • 200 g unt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 100 g cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 plicuri ceai de menta
  • 200 ml apa
Pregatesti asa:
  1. Pui la fiert apa. Cand aceasta da in clocot adaugi si pliculetele de ceai de menta.
  2. Lasi cateva minute, iar ceaiul pe care il obtii il pui din nou la fiert impreuna cu zaharul, la foc mic.
  3. Amesteci pana cand obtii un sirop consistent.
  4. In acest sirop adaugi si zeama de lamaie.
  5. Daca siropul nu s-a ingrosat mai adaugi putin zahar.
  6. Cerni cacao impreuna cu laptele praf.
  7. lei vasul cu sirop de pe foc, pui 180 g unt si amesteci pana se topeste.
  8. Incorporezi cacaua, laptele praf si vanilia amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase.
  9. Tapetezi o tava cu folie de plastic, ungi cu untul ramas si pui compozitia.
  10. Nivelezi cu o spatula si dai la rece pana a doua zi.
  11. Pentru a portiona ciocolata, folosesti un cutit usor incalzit, trecut prin unt sau formele pentru fursecuri, daca ai turnat ciocolata in strat subtire.
  12. Pofta buna!

Ciocolata cu menta

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Ciocolata cu menta "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Ciocolata cu menta - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.