Prajitura cu nuca si gem de caise - Retete Culinare

Prajitura cu nuca si gem de caise


Pentru foi iti trebuie:
  • 6 galbenusuri
  • 250 g margarina pentru prajituri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde
Pentru crema iti trebuie:
  • 6 albusuri de ou
  • 250 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • gem de caise
Pentru glazura iti trebuie:
  • 1 lingura unt
  • 150 g ciocolata
Pregatesti foile asa:
  1. Din ingredientele mentionate anterior pregatesti un aluat pe care il framanti bine.
  2. Dupa ce ai obtinut un aluat consistent si elastic il imparti in trei parti.
  3. Din fiecare parte, intinzi cate o foaie subtire.
Pregatesti crema asa:
  1. Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si nuca macinata.
  2. Iei prima foaie, o asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intinzi gemul de caise, asezi a doua foaie, intinzi crema pregatita mai sus din albusurile de ou si nuca, iar apoi adaugi a treia foaie.
  3. Dai prajitura la copt, in cuptorul preincalzit.
  4. Cand s-a racit, torni glazura preparata din ciocolata topita in unt.
  5. Pui amestecul de galbenusuri peste albusuri, adaugi faina in ploaie si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn.
  6. Coci blatul timp de 40 de minute, intr-un cuptor incalzit la 180°C.
  7. Dupa ce s-a racit, tai blatul in 3 straturi si il insiropezi cu siropul preparat din ingredientele de mai sus.
  8. Pofta buna!

Prajitura cu nuca si gem de caise


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu nuca si gem de caise "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu nuca si gem de caise - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.