Prajitura de sarbatoare - Retete Culinare

Prajitura de sarbatoare


Pentru foi iti trebuie:
  • 400 g faina
  • 170 g margarina
  • 200 g zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat de amoniu
  • 2 oua
  • 2 linguri cacao
Pentru foile de dobos iti trebuie:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
Pentru crema alba iti trebuie:
  • 150 g margarina pentru prajituri
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • zeama de la o lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura faina
Pentru crema dobos iti trebuie:
  • 150 g margarina pentru prajituri
  • 3 galbenusuri
  • 60 ml cafea
  • 125 g zahar
Pentru glazura iti trebuie:
  • 3 albusuri de ou
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
Pregatesti foile asa:
  1. Din ingredientele mentionate pentru foi framanti un aluat pe care il imparti in doua, iar din fiecare parte intinzi doua foi subtiri pe care le coci pe dosul unei tavi de cuptor.
Pregatesti foile de dobos asa:
  1. Separi albusurile de galbenusuri.
  2. Din albusuri bati o spuma tare cu un praf de sare si zaharul.
  3. Bati bine si galbenusurile cu un praf de sare si le adaugi peste spuma de albusuri.
  4. Adaugi in ploaie faina si amesteci totul.
  5. Imparti aceasta compozitie in trei si coci pe dosul unei tavi unse cu ulei si tapetata cu faina trei foi.
  6. Dupa ce s-au copt le dezlipesti cu ajutorul unui cutit.
Pentru crema alba pregatesti asa:
  1. Mixezi zaharul cu laptele si faina si dupa ce s-au omogenizat pui la fiert si lasi pe foc pana cand se ingroasa.
  2. Dupa ce s-a racit adaugi zeama si coaja de lamaie si margarina pentru prajituri pe care ai mixat-o in prealabil.
  3. Amesteci bine si lasi putin la rece.
Pregatesti crema dobos asa:
  1. Freci galbenusurile cu zaharul, adaugi cafeaua si le fierbi pana devine o compozitie groasa.
  2. Dupa racire, adaugi margarina si mixezi bine pana cand obtii o compozitie omogena.
Pregatesti glazura asa:
  1. Pregatesti un vas pentru bain marie.
  2. Bati albusurile cu un praf de sare si zaharul si pui oala pe bain marie.
  3. Pe un platou mai mare pui o foaie cu cacao, un rand de crema alba cu lamaie, o foaie dobos, apoi crema dobos, iar o foaie dobos, crema alba, si la final ultima foaie de cacao.
  4. Intinzi deasupra glazura si dai prajitura la rece pentru o ora.
  5. Pofta buna!

Prajitura de sarbatoare

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura de sarbatoare "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura de sarbatoare - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.