Tarta cu spanac si branza - Retete Culinare

Tarta cu spanac si branza


Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita mica sare
  • 2 linguri apa rece
Pentru umplutura de spanac iti trebuie:
  • 400 g spanac congelat
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou
Pentru umplutura de branza iti trebuie:
  • 200 g branza dulce
  • 100 g branza sarata
  • 4 linguri smantana
  • 1 ou
  • piper
  • 1 lingurita mica condiment vegetal
  • 5 ardei kapia copti
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina impreuna cu sarea si faci la mijloc o adancitura.
  2. Tai untul cubulete si le pui in mijlocul fainii si incepi sa framanti un aluat nisipos.
  3. Adaugi apoi apa, ouale si framanti un aluat omogen.
  4. Dupa ce e gata aluatul il invelesti in folie alimentara si il pui la rece pentru jumatate de ora.
  5. Intr-o tigaie sotezi usor usturoiul si ceapa tocate marunt intr-o lingura de ulei de masline.
  6. Adaugi spanacul, amestecand pana capata o consistenta cremoasa.
  7. Intr-un bol amesteci branza, smantana, oul si condimentezi cu condiment vegetal si piper alb.
  8. Coci ardeii, ii cureti de pielite si ii tai feliute.
  9. Intr-o tigaie de tarta, intinzi aluatul avand grija sa imbraci si peretii formei.
  10. Presari putin pesmet si apoi intinzi jumatate din compozitia de spanac.
  11. Adaugi peste aceasta compozitie un strat de ardei rosii copti.
  12. Urmeaza tot amestecul de branza, dupa care inca un strat de ardei rosii copti.
  13. Inchei cu restul de spanac.
  14. Daca ti-a mai ramas aluat faci niste impletituri pe care le asezi deasupra tartei.
  15. Ungi tarta cu ou batut, apoi dai tava la cuptorul incins in prealabil pentru circa 30-40 de minute.
  16. Pofta buna!

Tarta cu spanac si branza



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu spanac si branza "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu spanac si branza - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.