Gogosele insiropate - Retete Culinare

Gogosele insiropate


Pentru aluat iti trebuie:
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 60 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 4 oua
  • 40 g zahar
Pentru sirop iti trebuie:
  • 500 ml apa
  • 400 g zahar
  • 1 esenta de rom
Pentru glazura iti trebuie:
  • dulceata de caise
Pregatesti asa:
  1. Dizolvi drojdia in lapte caldut cu un praf de sare si doua linguri de zahar.
  2. Amesteci bine si lasi cateva minute deoparte.
  3. Cerni faina intr-un bol mai inalt, faci la mijloc o adancitura, iar in mijloc adaugi ouale batute spuma tare si amestecul de drojdie.
  4. Mixezi totul cu un mixer la viteza mica si cresti treptat viteza.
  5. Bati pana cand compozitia nu mai are cocoloase.
  6. Freci spuma tare untul cu zaharul si il adaugi in bolul cu aluat.
  7. Framanti usor pana cand obtii o compozitie moale si omogena.
  8. Acoperi vasul cu un prosop si il lasi la crescut intr-un loc caldut circa o ora.
  9. Pregatesti niste forme de briose sau de minitarte, pe care le ungi cu unt.
  10. Umpli formele doar pe jumatate cu aluat si lasi sa mai creasca 20 de minute.
  11. Preincalzesti cuptorul la 180° C si pui formele in cuptor circa 20 de minute.
  12. Pentru sirop, incalzesti intr-un vas apa impreuna cu zaharul si lasi pe foc pana cand zaharul se dizolva complet.
  13. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, iei vasul de pe foc si adaugi esenta de rom.
  14. Cand sunt gata gogosile, le lasi putin sa se racoreasca.
  15. Le treci prin siropul format, le scoti pe o tava si le ungi cu amestecul format din 3 linguri dulceata de caise si putina apa calduta.
  16. Pofta buna!

Gogosele insiropate

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Gogosele insiropate "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Gogosele insiropate - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.