Rulada cu afine - Retete Culinare

Rulada cu afine


Pentru blat iti trebuie:
  • 4 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 100 g faina
  • 2 linguri apa
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 300 g dulceata de afine
Pentru sirop iti trebuie:
  • 100 ml apa
  • 60 g zahar
  • 2 linguri coniac
Pentru decor iti trebuie:
  • zahar pudra
Pregatesti asa:
  1. Pentru blat, separi galbenusurile de albusuri.
  2. Bati o spuma tare albusurile cu un praf de sare.
  3. Freci galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se dizolva complet.
  4. Dizolvi drojdia in doua linguri de apa calduta, o adaugi peste spuma de galbenusuri, adaugi esenta de vanilie si faina in ploaie.
  5. Amesteci bine, apoi adaugi albusurile batute spuma si amesteci usor cu o spatula de jos in sus.
  6. Asezi compozitia de pandispan intr-o tava dreptunghiulara pe care ai asezat hartie de copt.
  7. Coci aproximativ 15 minute.
  8. Pentru sirop, dizolvi zaharul in apa, lasi sa fiarba cinci minute si dai vasul deoparte.
  9. Cand s-a racit, adaugi coniacul.
  10. Scoti blatul pe un prosop, pe care l-ai umezit in prealabil, si il rulezi cu tot cu prosop. il lasi sa se raceasca.
  11. Desfaci blatul, il insiropezi usor, fara a exagera, intinzi peste el dulceata de afine si il rulezi la loc.
  12. Presari deasupra zaharul pudra.
  13. Pofta buna!

Rulada cu afine


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Rulada cu afine "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Rulada cu afine" Rulada cu afine - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
Maria Nota: Retete de Placinte - Nota MaximaRetete de Placinte - Nota MaximaRetete de Placinte - Nota MaximaRetete de Placinte - Nota MaximaRetete de Placinte - Nota Maxima Fara nota
Foarte grozava, felicitari Paula, imi plac mult deserturile cu fructe de padure




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.