Tarta cu spanac - Retete Culinare

Tarta cu spanac


Pentru aluat iti trebuie:

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri apa minerala
  • 1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • un praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g spanac
  • 5 oua
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 60 g unt
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval ras
Pregatesti asa:
  1. Speli bine frunzele de spanac si le pui la fiert in apa clocotita cu un praf de sare.
  2. Lasi sa dea cateva clocote, iar apoi le scoti si le asezi intr-o strecuratoare.
  3. Din ingredientele mentionate mai sus framanti un aluat omogen si consistent pe care il pui la rece 30 de minute.
  4. Daca mai e nevoie mai adaugi putina faina.
  5. Pentru umplutura, cureti ceapa, usturoiul si toci marunt incingi ulei intr-o tigaie si calesti 2 minute.
  6. Adaugi spanacul scurs, untul, sarea, piperul si amesteci ingredientele la foc mic, cam 3 minute.
  7. Scoti coca de la rece, intinzi aluatul intr-o tava rotunda, imbraci si peretii pana la jumatate, intepi cu furculita si il coci in cuptorul preincalzit 10 minute.
  8. Apoi il scoti si-l lasi la racit putin.
  9. Torni compozitia de spanac peste aluat, spargi ouale deasupra umpluturii si razi cascaval.
  10. Introduci din nou in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.
  11. Pofta buna!

Tarta cu spanac



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu spanac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu spanac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.