Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Negresa cu nuci
http://www.bucatarul.ro/retete-_6451_1_-Negresa-cu-nuci/Negresa-cu-nuci.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Strunila Alexandra
Data 27/04/2013
 

Inainte de pregatirea retetei lasi margarina la temperatura camerei cateva minute pana cand se inmoaie. Bati cu mixerul la viteza mare margarina si zaharul pana cand acesta din urma se topeste complet...


Pentru blat iti trebuie:
  • 200 g margarina pentru prajituri
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • 1 pachetel praf de copt
  • 6 oua
  • 60 g cacao
Pentru glazura iti trebuie:
  • 50 g unt
  • 250 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 20 linguri lapte
  • esenta de rom
  • 200-250 g nuca
Pregatesti asa:
  1. Inainte de pregatirea retetei lasi margarina la temperatura camerei cateva minute pana cand se inmoaie.
  2. Bati cu mixerul la viteza mare margarina si zaharul pana cand acesta din urma se topeste complet.
  3. Adaugi praful de sare si ouate unul cate unul, mixand continuu.
  4. Pui faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaoa si mixezi la viteza mica.
  5. Torni aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si o pui in cuptorul preincalzit circa 40 de minute.
  6. Cand prajitura este gata, o tai in patrate.
  7. Cat prajitura este la cuptor, amesteci ingredientele pentru glazura pe foc mic pana cand se ingroasa.
  8. Treci patratelele de prajitura prin glazura si le treci prin nuca strivita cu sucitorul.
  9. Pofta buna!

Negresa cu nuci