Tort cu crema de cafea - Retete Culinare

Tort cu crema de cafea


Pentru blat iti trebuie:
  • 7 oua
  • 200 g faina
  • 60 g cacao
  • 1 pachetel praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 g margarina pentru prajituri
  • 200 g zahar pudra
Pentru crema iti trebuie:
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 pliculete ness
Pentru glazura iti trebuie:
  • 1 lingura de ulei
  • 150 g ciocolata neagra de menaj
Pentru sirop iti trebuie:
  • 200 ml apa
  • 1 esenta de rom
  • 5 linguri zahar
Pregatesti asa:
  1. Freci untul cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand se obtine o compozitie spumoasa.
  2. Separi albusurile de galbenusuri si bati o spuma tare din albusuri cu un praf de sare.
  3. Freci galbenusurile cu un praf de sare si restul de zahar.
  4. Amesteci spuma de unt cu faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacao, adaugi peste galbenusurile de ou si spuma de albusuri.
  5. Amesteci cu ajutorul unei spatule de jos in sus pana cand obtii o compozitie omogena.
  6. Ungi o forma de tort cu unt, tapetezi cu faina si torni blatul de pandispan.
  7. Bagi tava la cuptor si lasi pana cand blatul trece testul cu scobitoarea.
  8. Basti frisca bine si o amesteci cu nessul si daca vrei sa obtii o crema mai dulce mai adaugi si putin zahar pudra.
  9. Dai crema la congelator pentru 30 de minute.
  10. Dupa ce blatul s-a copt, il tai in trei pe orizontala.
  11. Asezi prima foaie de blat, siropezi, adaugi o treime din crema, a doua foaie de blat, siropezi, crema, a treia foaie, siropezi, pui restul de crema si glazura.
  12. Pentru glazura rupi ciocolata in bucati mai mici, adaugi uleiul si amesteci pe baie de abur.
  13. Torni glazura deasupra tortului.
  14. Pofta buna!

Tort cu crema de cafea



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de cafea "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu crema de cafea - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.