Desert cu taitei si nuci - Retete Culinare

Desert cu taitei si nuci


Iti trebuie:
  • 400 g fidea pentru cataif
  • 125 g unt
  • 600 g zahar
  • 700 ml apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Pentru decor iti trebuie:
  • miez de nuca

Pregatesti asa:

  1. Intr-un vas de yena rupi taiteii si ii asezi uniform.
  2. Topesti untul, il adaugi peste fidea si uniformizezi cu mana.
  3. Pentru sirop, pui zaharul in apa si lasi la fiert 15 minute pana cand se ingroasa.
  4. Iei vasul de pe foc, adaugi zeama de lamaie si lasi la racit.
  5. Dai la cuptor 20-25 de minute pana cand se rumenesc pastele.
  6. Peste fideaua scoasa de la cuptor, torni siropul de zahar si decorezi cu miez de nuca.
  7. Lasi desertul sa se racoreasca si il bagi la frigider pentru cateva ore.
  8. Pofta buna!

Desert cu taitei si nuci



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Desert cu taitei si nuci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Desert cu taitei si nuci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.