Merluciu cu portocale - Retete Culinare

Merluciu cu portocale


Iti trebuie:
  • 1 kg file de merluciu
  • 5 portocale
  • 1 lingurita de amidon de grau
  • 4 linguri faina alba
  • 10 boabe de piper negru
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • ulei pentru prajit
Pregatesti asa:
  1. Speli bine fileurile de peste, le stergi cu un servet de bucatarie, le condimentezi cu sare si piper si le lasi putin la rece.
  2. Treci apoi fileurile de peste prin faina si le prajesti in ulei incins.
  3. Storci portocalele si pastrezi zeama.
  4. Scoti bucatile de peste prajite pe hartie absorbanta sa se scurga, apoi le transferi intr-o tava sa se raceasca.
  5. Intre timp, pui la fiert zeama de portocale aromatizata cu boabele de piper si foile de dafin.
  6. Adaugi amidonul desfacut in putina apa si lasi totul sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase, apoi torni sosul obtinut peste pestele rece.
  7. Potrivesti gustul de sare si lasi pestele sa se marineze cel putin 3 ore.
  8. Servesti preparatul rece, decorat cu felii de portocale si, dupa gust, cu o garnitura de legume fierte si trase la tigaie in unt.
  9. Pofta buna!

Merluciu cu portocale

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Merluciu cu portocale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Merluciu cu portocale - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.