Tort cu ciocolata - Retete Culinare

Tort cu ciocolata


Pentru blat iti trebuie:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5-6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 100 ml rom
Pentru crema iti trebuie:
  • 250 g unt
  • 60 g cacao
  • 150 g ciocolata de menaj
  • 200 ml lapte
  • 5-6 linguri zahar pudra
Pregatesti asa:
  1. Separi albusurile de galbenusuri avand grija sa verifici ca fiecare ou in parte este proaspat.
  2. Freci galbenusurile de ou cu zaharul pana cand acesta din urma se dizolva complet.
  3. Adaugi si faina in ploaie si cacao si amesteci in continuare.
  4. lbusurile batute spuma tare cu un praf de sare le adaugi usor in crema de galbenusuri, amestecand de sus in jos.
  5. Torni compozitia in tava de tort tapetata si coci blatul la foc potrivit timp de 45 de minute.
  6. Lasi sa se raceasca blatul in forma, apoi il scoti si tai 3 foi, pe care le stropesti cu rom.
  7. Pentru crema fierbi intr-o cratita laptele cu zaharul si cacao, desfacut inainte cu 2 linguri de apa calda.
  8. Amesteci mereu pana se topeste zaharul si obtii un sos gros.
  9. Lasi sosul sa se raceasca.
  10. Freci untul spuma, inglobezi sosul de cacao si amesteci cu ciocolata taiata marunt.
  11. Freci foarte bine, pana cand crema capata consistenta.
  12. Ungi foile cu doua treimi din cantitatea de crema si imbraci tortul in restul de crema.
  13. Decorezi dupa preferinta.
  14. Pofta buna!

Tort cu ciocolata

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu ciocolata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Tort cu ciocolata" Tort cu ciocolata - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
maria Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
fff bun




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.