Tarta cu branza dulce si mere - Retete Culinare

Tarta cu branza dulce si mere


Pentru aluat iti trebuie:
  • 4 oua
  • 250 ml lapte
  • 200 g margarina pentru prajituri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 kg faina
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 esenta de vanilie
  • un praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 4 oua
  • 1 kg branza dulce
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 150 g stafide
  • 150 g alune
  • 6 mere
  • 60 ml rom
  • 1 plic gelatina
  • 80 g zahar
Pregatesti asa:
  1. Din ingredientele mentionate mai sus framanti un aluat tare, consistent si omogen, pe care il infoliezi in folie alimentara si il dai la rece pentru cateva minute.
  2. Pentru umplutura, amesteci branza cu ouale si esenta de vanilie pana devine cremoasa.
  3. Pui la inmuiat stafidele cu romul pentru 30 de minute.
  4. Pe o planseta zdrobesti alunele si le amesteci cu stafidele scurse.
  5. Speli merele, le scobesti si le umpli cu amestecul de stafide si alune.
  6. Imparti aluatul in doua.
  7. Prima parte de aluat o intinzi si o asezi pe fundul unei forme rotunde mai mare unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  8. A doua parte o intinzi si o asezi pe marginile formei.
  9. Pui gelatina la inmuiat intr-un pahar cu apa.
  10. Asezi merele umplute in forma si torni crema de branza.
  11. Introduci forma la cuptor pentru circa o ora, pana se rumeneste.
  12. Cand o scoti din cuptor, ungi tortul cu gelatina topita si amestecata cu 2 linguri de zahar, apoi il ornezi cu alune.
  13. Pofta buna!

Tarta cu branza dulce si mere



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu branza dulce si mere "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu branza dulce si mere - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.