Tort ciocolata - Retete Culinare

Tort ciocolata


Pentru blat iti trebuie:
  • 200 g margarina pentru prajituri
  • 200 g zahar tos
  • 5 oua
  • 500 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 300 ml lapte batut
  • 1 ceasca de cafea solubila si indulcita
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 ml frisca
Pentru crema iti trebuie:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g margarina pentru prajituri
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura rom
  • 250 ml frisca batuta
  • un praf de sare
Pentru glazura iti trebuie:
  • 50 g unt nesarat
  • 200 g ciocolata neagra
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina impreuna cu cacao, praful de copt si un praf de sare.
  2. Freci margarina cu zaharul si adaugi ouale unul cate unul.
  3. Torni peste crema de margarina amestecul de faina in ploaie, adaugi si iaurtul si amesteci bine.
  4. Torni aluatul intr-o tava cu pereti detasabili.
  5. Dai la cuptorul incins, la foc potrivit 30-35 de minute.
  6. Cand e gata, il lasi la racit pe gratar, apoi il tai in doua.
  7. Pentru crema, topesti ciocolata cu untul intr-un vas cu fund gros, direct pe foc.
  8. Lasi sa se racoreasca, in timp ce freci galbenusurile cu rom.
  9. Le incorporezi apoi in ciocolata calduta.
  10. Peste crema de ciocolata, adaugi albusurile batute cu praf de sare, zaharul si frisca si amestecic ajutorul unei spatule de jos in sus.
  11. Insiropezi blaturile cu cafea si intinzi crema si o dai la rece doua ore.
  12. Pentru glazura, incalzesti ciocolata si untul si amesteci pana se topeste.
  13. Ornezi tortul dupa preferinte.
  14. Pofta buna!

Tort ciocolata


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort ciocolata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort ciocolata - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.