Orez cu piept de pui si legume - Retete Culinare

Orez cu piept de pui si legume


Iti trebuie:

  • 300 g orez
  • 1,5 l supa de legume
  • 1 kg piept de pui
  • 4 ardei grasi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 500 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel verde tocat marunt
Pregatesti asa:
  1. Speli bine pieptul de pui, il cureti de pielite si il pui la fiert in apa rece cu un praf de sare.
  2. Pentru ca pieptul sa fie mai gustos se poate fierbe si in supa pregatita din apa rece in care pui 2 morcovi intregi, o foaie de dafin si un praf de sare.
  3. Dupa ce fierbe, strecori supa si o separi de carne.
  4. Cureti si speli zarzavatul, apoi ceapa o tai marunt, ardeiul il feliezi fin, morcovii si telina le tai cubulete fine, iar ciupercile le feliezi.
  5. Calesti legumele in ulei, apoi le inabusi un pic, acoperindu-le cu un capac.
  6. Alegi orezul cu atentie, il speli in mai multe ape si il lasi putin sa se inmoaie in apa rece.
  7. Cand legumele s-au inmuiat, adaugi si ciupercile, le inabusi putin si pe ele impreuna cu legumele, dupa care adaugi orezul, amestecand continuu timp de 5 minute.
  8. Dupa ce calesti putin si orezul, incepi sa adaugi cate un pic de supa (oprind cca 200 ml separat) si lasi sa clocoteasca la foc mic, amestecand din cand in cand.
  9. Torni orezul cu legumele intr-o tava mai inalta, asezi carnea fiarta , torni si supa oprita si dai la cuptor pentru 20-30 de minute, pana scade toata supa.
  10. Presari verdeata tocata deasupra.
  11. Pofta buna!

Orez cu piept de pui si legume


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Orez cu piept de pui si legume "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Orez cu piept de pui si legume - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.