Foi de napolitana glazurate - Retete Culinare

Foi de napolitana glazurate


Iti trebuie:
  • 400 g biscuiti simpli sau cu gust de vanilie
  • 6 galbenusuri de ou
  • 7 linguri zahar pudra
  • 200 g miez de nuca
  • 150 g rahat
  • 250 g margarina pentru prajituri
  • 2 linguri cacao
  • 2 foi de napolitana
Pentru glazura iti trebuie:
  • 6 albusuri de ou
  • 10 linguri zahar tos
  • 8 linguri zahar pentru caramel
  • 1 bucata de 100 g ciocolata neagra menaj
Pregatesti asa:
  1. Mixezi margarina pentru prajituri impreuna cu zaharul pudra pana cand obtii o crema spumoasa.
  2. Dai biscuitii prin masina speciala de maruntit biscuiti sau daca nu ai prin masina de tocat carne.
  3. Peste spuma de margarina, adaugi galbenusurile pe rand, cacao, miezul de nuca, maruntit si prajit in tigaie fara ulei, biscuitii si rahatul taiat cubulete mici.
  4. Torni compozitia intre doua foi de napolitana si presezi.
Pregatesti glazura asa:
  1. Bati albusurile pe baie de abur cu zaharul ca sa devina o spuma tare.
  2. Separat, intr-un vas mare, arzi 8 linguri de zahar, peste care torni albusurile spuma, ciocolata de manaj topita, amesteci bine si intinzi spuma peste prajitura cu cutitul caid.
  3. Dai la rece prajitura si o tai a doua zi.
  4. Pofta buna!

Foi de napolitana glazurate

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Foi de napolitana glazurate "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Foi de napolitana glazurate - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.