Musaca de cartofi cu legume - Retete Culinare

Musaca de cartofi cu legume


Iti trebuie:
  • 10 cartofi
  • 2 vinete
  • 2 cepe rosii
  • 6 ardei grasi
  • 5 rosii
  • 150 g branza
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • sare
  • 1 lingura mare faina
  • piper
  • pesmet
  • unt
Pregatesti asa:
  1. Speli bine cartofii si ii pui la fiert in apa rece cu un praf de sare.
  2. Dupa 20 de minute dupa ce fierb, ii scoti, ii cureti de coaja, ii tai felii si ii prajesti in ulei.
  3. Dupa ce termini toti cartofii de prajit, in uleiul ramas prajesti vinetele spalate, taiate rondele si trecute prin faina, dupa care le pui pe un platou pe un servet de bucatarie pentru a indeparta excesul de grasime.
  4. In uleiul ramas calesti ceapa tocata marunt, adaugi rosiile oparite, curatate de pielite si seminte si ardeii grasi taiati fasii subtiri.
  5. Potrivesti gustul de sare si piper si lasi sa se inabuse, pana scade apa pe care o lasa.
  6. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, asezi alternativ un strat de felii de cartofi, apoi un strat de vinete si ceapa cu rosii, astfel incat ultimul rand sa fie de cartofi.
  7. Introduci tava la cuptor, pana se rumeneste putin, apoi torni deasupra sosul pregatit din faina desfacuta in lapte si amestecata bine cu ajutorul unui tel pentru a nu face cocoloase si ouale batute bine cu un
  8. praf de sare si piper.
  9. Presari branza rasa sau cascaval si mai dai la cuptor pana cand se rumeneste bine musacaua.
  10. Pofta buna!

Musaca de cartofi cu legume


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Musaca de cartofi cu legume "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Musaca de cartofi cu legume - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.