Placinta cu spanac si ricotta - Retete Culinare

Placinta cu spanac si ricotta


Pentru aluat iti trebuie:
  • 400 g faina
  • 250 g margarina
  • 1 lingura otet
  • apa cat cuprinde
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g spanac
  • 100 g mozzarella
  • 6 oua
  • 300 g ricotta
  • frunze de oregano
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Framanti din ingredientele mentionate un aluat fraged si consistent pe care il invelesti in folie si il pui la frigider pentru o ora.
  2. Speli bine frunzele de spanac si il pui la oparit 5 minute.
  3. Scoti dupa aceea spanacul, il treci sub un jet de apa rece si il lasi la scurs.
  4. Amesteci 1 ou batut bine cu un praf de sare cu mozzarella, ricotta, cateva frunze de oregano tocate marunt, sare, piper, spanacul tocat marunt si amesteci bine.
  5. Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi.
  6. Tapetezi o tava cu faina, asezi una dintre foi, pui umplutura, intinzi bine cu ajutorul unei linguri, adaugi patru oua fierte tari din loc in loc si acoperi totul cu cea de-a doua foaie de aluat.
  7. Ungi placinta deasupra cu ou batut.
  8. Dai tava la cuptor pentru circa 50 de minute.
  9. Pofta buna!

Placinta cu spanac si ricotta

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu spanac si ricotta "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu spanac si ricotta - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.