Chiftele de pui in sos de smantana - Retete Culinare

Chiftele de pui in sos de smantana


Iti trebuie:
  • 700 g piept de pui
  • 100 g orez
  • 100 g ceapa
  • 3 linguri apa rece
  • 1 ou
  • 40 g faina
  • piper
  • sare
  • o lingurita marar verde tocat marunt
Pentru sos iti trebuie:
  • 2-3 linguri unt
  • 1 ceapa
  • 500 ml supa de legume
  • 1 lingura faina
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • marar
Pregatesti asa:
  1. Speli bine pieptul de pui, il tamponezi cu un servet, il tai cubulete si il dai prin masina de tocat carne.
  2. Alegi si speli bine orezul, il scurgi bine de apa si il adaugi peste carnea tocata.
  3. Cureti ceapa, o toci marunt si o pui la calit doua minute.
  4. Dupa ce s-a racorit putin adaugi si ceapa peste carnea tocata si orez.
  5. Adaugi 2-3 linguri apa rece, oul, faina, sare, piper, mararul verde tocat marunt si amesteci bine.
  6. Se lasa putin la rece compozitia de chiftele.
  7. Pentru sos, se toaca marunt ceapa si se pune la calit in cele 3 linguri de unt.
  8. Dupa 1 minut se stinge totul cu supa de legume.
  9. Se ia cu o lingurita din compozitia de chiftele si se pun in tigaie.
  10. Se lasa sa fiarba acoperit circa 35 de minute.
  11. Dupa 25 de minute, se intorc chiftelutele.
  12. Dupa ce au fiert, se bate smantana cu faina, sare, piper, condiment cu gust de gaina, doua linguri de sos fierbinte si se toarna apoi totul in tigaia cu chiftelute.
  13. Se lasa sa fiarba pana cand se leaga sosul.
  14. La final se pune o lingurita zeama de lamaie si se presara deasupra marar verde tocat marunt.
  15. Pofta buna!

Chiftele de pui in sos de smantana

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chiftele de pui in sos de smantana "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chiftele de pui in sos de smantana - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.