Cartofi taranesti la cuptor - Retete Culinare

Cartofi taranesti la cuptor


Iti trebuie:
  • 6-8 cartofi
  • 2 cepe
  • 5 oua
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri de unt
Pregatesti asa:
  1. Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa rece cu sare.
  2. Dupa ce au fiert, se lasa sa se racoreasca putin, se curata de coaja si se taie rondele.
  3. Se curata ceapa, se spala bine si se taie julien.
  4. Se pun 2-3 linguri de ulei la incins si se caleste ceapa.
  5. Cand aceasta devine aurie se adauga si rondelele de cartofi si se lasa sa se inabuse putin timp impreuna.
  6. Intr-un vas de yena se pun cubulete mici de unt si se adauga cartofii si ceapa.
  7. Se bat galbenusurile cu un praf de sare si se adauga laptele.
  8. Se bat albusurile tari cu un praf de sare pana se obtine o bezea.
  9. Se adauga faina in amestecul de galbenusuri si lapte, bezeaua formata si se amesteca cu o lingura de jos in sus pentru a nu se lasa spuma din albusuri.
  10. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga peste cartofi.
  11. Se da la cuptor pentru 20 de minute.
  12. Pofta buna!

Cartofi taranesti la cuptor

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cartofi taranesti la cuptor "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cartofi taranesti la cuptor - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.