Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Bors de cartofi noi
http://www.bucatarul.ro/retete-_6600_1_-Bors-de-cartofi-noi/Bors-de-cartofi-noi.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Strunila Alexandra
Data 21/05/2013
 

Se curata cepele, se spala bine, se toaca marunt si se pun la calit in 3-4 linguri de ulei. Se curata si morcovii, radacina de patrunjel, telina si se taie fie julien fie cubulete mici...


Iti trebuie:
  • 1 kg cartofi noi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/2 radacina mica patrunjel
  • 1 telina mica
  • sare
  • piper
  • ulei
  • bors
  • patrunjel verde
Pregatesti asa:
  1. Se curata cepele, se spala bine, se toaca marunt si se pun la calit in 3-4 linguri de ulei.
  2. Se curata si morcovii, radacina de patrunjel, telina si se taie fie julien fie cubulete mici.
  3. Cand ceapa devine sticloasa se adauga si celelalte legume sa se caleasca putin.
  4. Se stinge cu apa si se lasa sa fiarba.
  5. Se curata cartofii, se taie pai si se pun si ei la fiert in ciorbita.
  6. Pentru culoare se poate adauga si o bucatica de sfecla rosie.
  7. Inainte cu 5 minute ca legumele sa fie fierte se adauga si borsul.
  8. Se condimenteaza ciorbita cu sare si piper si la final se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt.
  9. Pofta buna!

Bors de cartofi noi