Placinta cu legume - Retete Culinare

Placinta cu legume


Iti trebuie:
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 3 fire de patrunjel verde tocat
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri unt
  • 10 foi de placinta
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval
Pregatesti asa:
  1. Cureti si speli bine cepele, le toci marunt si le pui la calit in ulei incins.
  2. Condimentezi cu sare si piper.
  3. Speli bine dovleceii, ii dai pe razatoarea mare, ii scurgi bine de zeama lasata si ii pui la calit alaturi de ceapa.
  4. Cureti si speli bine cartofii, ii dai pe razatoarea mare, ii scurgi bine de zeama si ii pui la calit alaturi de celelalte legume.
  5. Dupa ce legumele s-au inabusit, opresti focul, lasi sa se racoreasca, condimentezi cu sare, piper, patrunjel verde tocat marunt si adaugi in ou in compozitie pentru a se lega.
  6. Amesteci bine.
  7. Topesti untul intr-o craticioara si apoi il iei de pe foc.
  8. Adaugi laptele, oul, uleiul ramas si amesteci energic.
  9. Ungi o tava de cuptor cu ulei.
  10. Intinzi cinci foi de placinta, unse fiecare cu cateva linguri din amestecul de unt si lapte.
  11. Adaugi apoi compozitia de legume si restul de foi, unse fiecare cu amestecul de unt si lapte.
  12. Daca mai ramane amestec de unt si lapte torni deasupra placintei.
  13. Coci timp de 30 de minute.
  14. La finalul procesului de coacere scoti din cuptor foitajul cu legume, il stropesti cu o lingura de apa si acoperi tava cu un prosop curat.
  15. Lasi placinta sa se odihneasca 30 de minute, dupa care o poti servi.
  16. Pofta buna!

Placinta cu legume




PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu legume "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu legume - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.