Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Ardei umpluti cu carne tocata
http://www.bucatarul.ro/retete-_6628_1_-Ardei-umpluti-cu-carne-tocata--/Ardei-umpluti-cu-carne-tocata--.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Strunila Alexandra
Data 31/05/2013
 

Speli bine ardeii, le tai un capacel, scoti semintele si cotorul cu ajutorul unei linguri si ii pui la scurs.Cureti cepele, le toci marunt si le pui la calit in ulei incins. Cureti morcovii, ii dai pe razatoarea mica si ii pui la calit alaturi de cepe...


Iti trebuie:

  • 15 ardei grasi
  • 700 g carne tocata ( amestec porc si vita )
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 ceasca orez
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 750 ml bulion ( sau 7 rosii )
Pregatesti asa:
  1. Speli bine ardeii, le tai un capacel, scoti semintele si cotorul cu ajutorul unei linguri si ii pui la scurs.
  2. Cureti cepele, le toci marunt si le pui la calit in ulei incins.
  3. Cureti morcovii, ii dai pe razatoarea mica si ii pui la calit alaturi de cepe.
  4. Condimentezi cu sare si piper si lasi sa se inabuse.
  5. Speli orezul in mai multe randuri de apa, il scurgi bine si in momentul in care ceapa devine sticloasa, il adaugi la calit alaturi de celelalte legume.
  6. Dupa 5 minute, adaugi si carnea tocata, verdeata tocata marunt, 2 linguri bulion si amesteci bine.
  7. Lasi compozitia sa se raceasca si apoi adaugi un ou, avand grija sa amesteci bine.
  8. Umpli ardeii cu aceasta compozitie, iar deasupra pui cate o felie de rosie.
  9. Ii asezi intr-un vas termorezistent, peste ei torni sosul de rosii (rosiile le mixezi in blender cu un praf de sare si o lingurita busuioc) si inca vreo 200-300 ml de apa, apoi dai vasul la cuptor, la foc mic.
  10. Lasi la cuptor la foc moderat circa 70 de minute.
  11. Pofta buna!

Ardei umpluti cu carne tocata