Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Piept de pui cu smantana
http://www.bucatarul.ro/retete-_6630_1_-Piept-de-pui-cu-smantana/Piept-de-pui-cu-smantana.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Strunila Alexandra
Data 3/06/2013
 

Pieptul de pui se spala bine, se curata de pielite, se taie in bucati potrivite, se condimenteaza cu condimentul cu gust de gaina, sare si piper si se trece prin faina. Se prajesc bucatile de pui in ulei incins...


Iti trebuie:

  • 1 kg piept de pui
  • 2 cepe
  • 4 linguri de unt
  • 300 ml supa de pui
  • 250 ml smantana lichida pentru gatit
  • 40 g faina
  • 1/2 legatura marar verde tocat marunt
  • 1 lingurita condiment cu gust de gaina
Pregatesti asa:
  1. Pieptul de pui se spala bine, se curata de pielite, se taie in bucati potrivite, se condimenteaza cu condimentul cu gust de gaina, sare si piper si se trece prin faina.
  2. Se prajesc bucatile de pui in ulei incins.
  3. Dupa ce carnea devine aurie la culoare se scoate pe servetele de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.
  4. Cureti cepele, le dai pe razatoarea fina si le pui la calit in grasimea in care ai prajit bucatile de pui.
  5. Cand cepele sticloase, adaugi supa de pui si lasi sa dea in clocot 2 minute.
  6. Adaugi si carnea rumenita si lasi sa fiarba la foc potrivit 40 de minute.
  7. Cand mancarea este aproape gata adaugi si smantana peste carne.
  8. Mai lasi sa dea in cateva clocote.
  9. La final presari deasupra marar verde tocat marunt.
  10. Pofta buna!

Piept de pui cu smantana