Tort cu frisca si capsuni - Retete Culinare

Tort cu frisca si capsuni


Pentru aluat iti trebuie:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
Pentru crema iti trebuie:
  • 1/2 kg capsuni
  • 600 ml frisca lichida
  • 1 borcan gem de capsuni
Pentru sirop iti trebuie:
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 cana apa
  • 4 linguri de zahar
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina impreuna cu praful de copt.
  2. Separi albusurile de galbenusuri.
  3. Bati spuma albusurile cu sare, apoi pui zaharul, apa si uleiul, adaugi galbenusurile, dupa care incorporezi faina cernuta impreuna cu praful de copt.
  4. Pui compozitia intr-o forma de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor timp de 40-45 de minute.
  5. Dupa ce s-a copt, lasi blatul sa se raceasca.
  6. Tai capsunile si pastrezi cateva intregi pentru ornat.
  7. Bati frisca si o pui la rece.
  8. Tai blatul in trei felii pe orizontala.
  9. Asezi prima foaie pe un platou, o insiropezi cu siropul format din ingredientele de mai sus si o ungi cu jumatate din cantitatea de gem, apoi pui frisca.
  10. Pui si celelalte doua foi de blat umplute cu capsuni, frisca si gemul ramas.
  11. Imbraci tortul cu frisca ramasa si decorezi cu capsuni.
  12. Pofta buna!

Tort cu frisca si capsuni

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu frisca si capsuni "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu frisca si capsuni - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.