File de peste cu dovlecei - Retete Culinare

File de peste cu dovlecei


Iti trebuie:
  • 6 fileuri de peste ( dovlecei, cod, crap, pastrav, etc )
  • 6 dovlecei mici
  • 6 catei de usturoi
  • 60 ml ulei de masline
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lamaie
  • smantana mai groasa
  • 4 castraveti verzi
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Pregatesti asa:
  1. Speli bine fileurile de peste, le tamponezi cu un servetel pentru a elimina excesul de apa, ungi cu ulei de masline, condimentezi pe ambele parti cu sare, piper,  ghimbir ras, chimen pisat si scortisoara  macinata.
  2. Stropesti fileurile de peste cu sucul unei lamai.
  3. Pui cateva fire de patrunjel verde tocat, amesteci si acoperi cu folie alimentara, apoi dai la rece pentru minim 30 de minute.
  4. Speli si tai dovleceii rondele subtiri, apoi ii presari cu sare.
  5. Pui rondelele intr-o tava, asezi deasupra fileurile de peste, torni apa cat sa acopere dovleceii, condimentezi, stropesti cu suc de lamaie si asezi fire de patrunjel.
  6. Presari usturoiul feliat, acoperi tava cu folie de aluminiu si introduci tava in cuptorul incins.
  7. Coci la foc mediu 40 de minute.
  8. Dai castravetii pe razatoare, ii scurgi bine de apa, condimentezi cu sare, piper, adaugi smantana si mararul verde tocat marunt si amesteci bine pentru a forma un sos pe care sa il servesti cu acest fel de mancare.
  9. Pofta buna!

File de peste cu dovlecei


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : File de peste cu dovlecei "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii File de peste cu dovlecei - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.