Ecler cu mascarpone si capsuni - Retete Culinare

Ecler cu mascarpone si capsuni


Pentru aluat iti trebuie:

  • 600 g faina
  • 600 ml apa
  • 150 ml ulei
  • un praf de sare
  • 6 oua
Pentru crema iti trebuie:
  • 250 g mascarpone
  • 1 kg capsuni
  • 400 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra
  • 100 g ciocolata alba
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
  • cateva frunze de menta pentru decor
Pregatesti aluatul asa:
  1. Intr-un vas pui la fiert apa cu un praf de sare si ulei.
  2. Cand incepe sa fiarba, lasi sa dea in doua trei clocote, iei vasul de pe foc, adaugi toata faina odata, avand grija sa amesteci continuu si energic pentru a nu se forma cocoloase.
  3. Cand s-a racorit compozitia, incorporezi ouale unul cate unul.
  4. Pui aluatul intr-un pos si trasezi bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  5. Coci eclerurile pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc la suprafata.
  6. Pregatesti crema asa:
  7. Cu ajutorul unui mixer bati frisca cu zaharul, si dupa adaugi si crema de mascarpone.
  8. Dai ciocolata alba pe razatoarea fina.
  9. Speli capsunile, le tai in sfeturi, le lasi sa se scurga de apa si fie lemixezi impreuna cu frisca si ciocolata alba razuita, fie pastrezi bucatele taite sferturi si le pui peste crema de frisca atunci cand umpli eclerele.
  10. Tai eclerele pe lateral si le umpli cu crema formata mai sus.
  11. Pudrezi cu zahar pudra cu gust de vanilie.
  12. La final decorezi cu frunze de menta.
  13. Pofta buna!

Ecler cu mascarpone si capsuni

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Ecler cu mascarpone si capsuni "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Ecler cu mascarpone si capsuni - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.