Musaca de pui cu legume - Retete Culinare

Musaca de pui cu legume


Iti trebuie:
  • 700 g piept de pui
  • 5-6 cartofi
  • 2 vinete tinere
  • 6 ardei grasi
  • 6 rosii
  • 2 oua
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 250 g smantana
  • 150 g cascaval
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • verdeata tocata marunt
Pregatesti asa:
  1. Speli bine pieptul de pui, il cureti de pielite, il tai fasii subtiri, il condimentezi cu sare si piper si il pui la prajit la foc rapid intr-o tigaie unsa cu putin ulei si incinsa.
  2. Lasi pieptul de pui sa se rumeneasca frumos pe toate partile.
  3. Speli bine cartofii si ii pui la fiert in coaja in apa rece si sare.
  4. Tai vinetele felii, le presari cu sare si le lasi sa se scurga aproximativ 20 de minute, apoi le stergi usor cu un servetel.
  5. Pui feliile de vinete la copt pe un gratar incins sau pe o plita incinsa.
  6. Procedezi la fel si cu ardeii.
  7. Dupa ce ai copt ardeii, ii cureti de coaja, de seminte si ii tai fasii cam de dimensiunea fasiilor de pui.
  8. Dupa ce au fiert, cureti cartofii de coaja si ii tai rondele.
  9. Tai si rosiile in jumatati si le pui 2-3 minute pe gratar.
  10. Stropesti legumele cu ulei de masline, pui peste ele sare si piper dupa gust, cimbru si usturoi tocat marunt.
  11. Ungi o tava cu ulei si pui in straturi, dupa cum urmeaza: cartofi, ardei, carne de pui, vinete, rosii si ultimul strat sa fie tot cartofi.
  12. Faci un sos din oua, smantana, sare si piper, pe care il torni apoi in tava.
  13. Pui deasupra felii de cascaval si putin piper si cimbru.
  14. Dai musacaua la cuptor pentru circa 35 de minute.
  15. Pofta buna!

Musaca de pui cu legume

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Musaca de pui cu legume "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Musaca de pui cu legume - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.