Cornuri cu cascaval - Retete Culinare

Cornuri cu cascaval


Pentru aluat iti trebuie:
  • 300 g faina
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 30 g drojdie uscata
  • 1 pahar lapte caldut
  • 4 linguri de unt
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita maidon
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri unt
  • 150 g cascaval
  • 100 g telemea de oaie
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina intr-un bol mai adand impreuna cu drojdia uscata.
  2. Faci o adancitura in mijlocul bolului.
  3. Bati oul cu un praf de sare si cu lingurita de zahar si adaugi oul batut in adancitura din bol.
  4. Framanti faina cu oul si laptele caldut, pana obtii un aluat consistent pe care il acoperi si il lasi la dospit la loc caldut pentru minim jumatate de ore.
  5. Pentru umplutura, freci zaharul cu galbenusurile si amidonul, apoi adaugi laptele fierbinte si amesteci in continuare.
  6. Pui la bain-marie pana se ingroasa, iei de pe foc si lasi sa se raceasca si adaugi untul si 100 g de cascaval si telemeaua de oaie date pe razatoare.
  7. Aluatul crescut il intinzi intr-o foaie, in mijloc pui untul intins, intorci marginile aluatului peste unt, apoi acoperi si-l lasi la rece 10 minute.
  8. Intinzi din nou o foaie mai subtira.
  9. Lasi din nou aluatul la rece 10 minute, apoi repeti operatia de 3 ori, avand grija sa intinzi aluatul intr-o alta directie fata de directia in care ai intins aluatul anterior.
  10. Dupa ce ai repetat aceasta operatiune de 3 ori, intinzi aluatul intr-o forma rotunda din care decupezi cu ajutorul unui pahar cercuri.
  11. Fiecare bucata de aluat o umpli cu o lingura din umplutura si cate o fasie de cascaval.
  12. Rulezi si pui cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  13. Lasi cornurile circa 15 minute sa mai creasca in tava, si dupa 10 minute ungi cornurile cu un ou batut si dai totul in cuptorul preincalzit pentru circa 30 de minute.
  14. Pofta buna!

Cornuri cu cascaval





PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cornuri cu cascaval "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cornuri cu cascaval - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.