Inghetata de nuci - Retete Culinare

Inghetata de nuci


Iti trebuie:
  • 250 g nuca macinata
  • 3 galbenusuri de ou
  • 4 pliculete zahar vanilat cu aroma de rom
  • 4 linguri miere de albine
  • 1 lingura mare de cacao
  • 70 g ciocolata neagra
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 400 ml frisca lichida
Pregatesti asa:
  1. Freci galbenusurile de ou cu un praf de sare si cu zaharul vanilat pana cand acesta din urma se topeste complet.
  2. Pregatesti un vas pentru bain marie in care pui amestecul de oua.
  3. Lasi pe foc 5 minute, scoti vasul si il lasi sa se raceasca.
  4. Intre timp, cu ajutorul unui mixer bati frisca cu zaharul vanilat, nuca macinata, cacao si scortisoara.
  5. Adaugi si compozitia de galbenus si amesteci cu ajutorul unei lingurite.
  6. Amestecul obtinut il pui intr-o caserola pe care o bagi la congelator pentru 2 ore.
  7. Dupa cele doua ore, scoti caserola, amesteci energic in inghetata cu ajutorul unei spatule si o dai din nou la congelator pentru inca doua ore.
  8. Decorezi cu glazura de ciocolata neagra.
  9. Pofta buna!

Inghetata de nuci

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Inghetata de nuci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Inghetata de nuci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.