Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Spaghete cu chiftelute si sos de rosii
http://www.bucatarul.ro/retete-_6749_1_-Spaghete-cu-chiftelute-si-sos-de-rosii/Spaghete-cu-chiftelute-si-sos-de-rosii.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Toma Eliza
Data 13/07/2013
 

Pui pastele la fiert intr-un  vas cu apa clocotita.Adaugi la fiert o lingurita de sare si una de ulei. Dupa ce au fiert pastele, le scurgi, le clatesti sub un jet de apa rece si le lasi la scurs intr-o strecuratoare...


Iti trebuie:
  • 400 g spaghete
Pentru chiftele iti trebuie:
  • 400 g carne tocata ( fie de pui, fie amestec vita si porc )
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1 ou mare
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie mare
  • 2 felii de franzela
  • ulei pentru prajit
Pentru sosul de rosii iti trebuie:
  • 400 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc uscat
  • 1 lingura zahar brun
Pregatesti asa:
  1. Pui pastele la fiert intr-un  vas cu apa clocotita.
  2. Adaugi la fiert o lingurita de sare si una de ulei.
  3. Dupa ce au fiert pastele, le scurgi, le clatesti sub un jet de apa rece si le lasi la scurs intr-o strecuratoare.
  4. Intre timp, amesteci carnea tocata cu oul, ceapa tocata marunt, verdeata tocata marunt, usturoiul pisat, sare, piper, paine inmuiata si stoarsa bine si amesteci bine.
  5. Cu mana umeda formezi chiftelute pe care le prajesti in ulei incins.
  6. Cand sunt gata chiftelel le scoti pe servetele de bucatarie.
  7. Pentru sos, fierbi sosul de rosii cateva minute impreuna cu busuioc, sare, piper, oregano si lingura de zahar brun, avand grija sa amesteci din cand in cand.
  8. Adaugi in sosul de rosii si chiftelutele, lasi sa dea cateva clocote, dupa care acoperi vasul pentru a se intrepatrunde aromele.
  9. Servesti spaghetele cu sosul de rosii si chiftelute.
  10. Pofta buna!

Spaghete cu chiftelute si sos de rosii