Inghetata de prune - Retete Culinare

Inghetata de prune


Iti trebuie:
  • 400 g prune mari si coapte
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • 140 g zahar pudra
  • 300 g frisca lichida
Pregatesti asa:
  1. Speli bine prunele, le cureti de samburi, le tai in sferturi si le pui la fiert impreuna cu 300 ml apa si 100 g zahar.
  2. Le lasi sa fiarba circa 15 minute.
  3. Dupa ce au fiert, faci din prune un piure si le lasi sa se racoreasca.
  4. Bati galbenusurile cu 100 g zahar pudra si le pui intr-un vas la bain marie.
  5. Amesteci energic cu telul pana cand s-a incalzit amestecul de oua si zahar pudra.
  6. Iei apoi vasul de pe vasul cu apa si continui sa bati cu mixerul galbenusurile impreuna cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul.
  7. Lasi sa se raceasca complet.
  8. Bati restul de zahar pudra cu frisca lichida.
  9. Amesteci frisca lichida cu piureul de prune si amestecul de galbenusuri, mixezi bine si pui inghetata la congelator avand grija sa amesteci in ea din doua in doua ore pana cand se intareste.
  10. Pofta buna!

Inghetata de prune

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Inghetata de prune "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Inghetata de prune - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.