Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Rulada cu carne tocata
http://www.bucatarul.ro/retete-_6812_1_-Rulada-cu-carne-tocata/Rulada-cu-carne-tocata.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Oprea Simona
Data 11/01/2014
 

Intr-un bol mai inalt cerni faina si o framanti impreuna cu margarina, otetul si apa.Framanti bine pana cand obtii un aluat de consistenta potrivita, pe care il pui intr-o folie alimentara si il dai la rece pentru 2 ore...


Pentru aluat iti trebuie:
  • 400 g faina
  • 250 g margarina
  • 150 ml apa
  • sare
  • 1 lingura otet
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g piept de pui tocat
  • 1 ceapa
  • 150 g sunca tocata putin afumata
  • 3 linguri cascaval ras
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • 1 lingura unt
Pregatesti asa:
  1. Intr-un bol mai inalt cerni faina si o framanti impreuna cu margarina, otetul si apa.
  2. Framanti bine pana cand obtii un aluat de consistenta potrivita, pe care il pui intr-o folie alimentara si il dai la rece pentru 2 ore.
  3. Cureti ceapa, o toci foarte marunt si o pui la calit in ulei incins.
  4. Adaugi si carnea tocata de pui, sunca tocata marunt, sare, piper, putin cimbru si lasi sa se caleasca cateva minute impreuna.
  5. Dai amestecul de carne deoparte, il lasi sa se raceasca, apoi adaugi oul, cascavalul ras, patrunjelul verde si amesteci bine.
  6. Din aluatul pregatit si lasat la rece, intinzi o foaie pe care intinzi umplutura de carne si o rulezi cu atentie.
  7. Ungi o tava cu ulei, o tapetezi cu faina si asezi rulada de carne.
  8. Bati un ou, ungi rulada, presari cascaval ras deasupra si dai rulada la cuptor pentru 50 de minute.
  9. Pofta buna!

Rulada cu carne tocata