Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Ecler cu cafea
http://www.bucatarul.ro/retete-_6824_1_-Ecler-cu-cafea/Ecler-cu-cafea.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Strunila Alexandra
Data 17/04/2014
 

Pregatesti un vas pentru bain marie pe care il pui pe foc. Adaugi  frisca lichida impreuna cu zaharul si cafeaua si lasi pe foc pana in momentul in care amestecul incepe sa fiarba...


Pentru aluat iti trebuie:
  • 250 ml apa
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 5 oua
  • 1 varf cutit de sare
Pentru crema iti trebuie:
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar macinat
  • 2-3 linguri cafea macinata fin
Pentru glazura iti trebuie:
  • 3 linguri apa calda
  • 150 g zahar pudra
  • 60 g topping de caramel
Pregatesti asa:
  1. Pregatesti un vas pentru bain marie pe care il pui pe foc.
  2. Pui frisca lichida impreuna cu zaharul si cafeaua si lasi pe foc pana in momentul in care amestecul incepe sa fiarba.
  3. In acel moment iei amestecul de pe foc, il lasi sa se racoreasca si il pui la frigider pentru cateva ore.
  4. Pentru aluat, pui apa la fiert impreuna cu uleiul si praful de sare.
  5. Cand apa fierbe, adaugi toata faina odata, amesteci energic si iei de pe foc in momentul in care aluatul se dezlipeste de peretii vasului.
  6. Lasi aluatul sa se raceasca.
  7. Dupa aceea adaugi ouale unul cate unul, amestecand cu mixerul pana cand aluatul devine neted si lucios.
  8. Umpli cu acest aluat un pos si asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt benzi de circa 8-10 cm lungime.
  9. Dai tava la cuptor pentru circa 25 de minute.
  10. Scoti crema de cafea din frigider si o bati cu mixerul.
  11. Cand eclerele sunt gata, le tai pe lungime pe jumatate si umpli partea de jos cu crema de cafea.
  12. Amesteci apa cu zaharul si toppingul de caramel pana cand devine o compozitie lucioasa.
  13. Introduci partea de sus a eclerului in glazura si il asezi deasupra.
  14. Pofta buna!

Ecler cu cafea