Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Chiftelute de pui in sos de rosii
http://www.bucatarul.ro/retete-_6846_1_-Chiftelute-de-pui-in-sos-de-rosii/Chiftelute-de-pui-in-sos-de-rosii.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Morar Paula
Data 17/10/2014
 

Cureti morcovul, cartoful si ceapa, le speli bine, le stergi cu un servetel de bucatarie, le dai pe razatoare si le scurgi bine de zeama lasata. Intr-un bol mai inalt amesteci carnea tocata de pui cu legumele...


Pentru chiftele iti trebuie:


  • 700 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 cartof crud
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura pesmet
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Pentru sos iti trebuie:


  • 1 cutie rosii decojite ( 500 g )
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 4-5 catei de usturoi

Pregatesti asa:

  1. Cureti morcovul, cartoful si ceapa, le speli bine, le stergi cu un servetel de bucatarie, le dai pe razatoare si le scurgi bine de zeama lasata.
  2. Intr-un bol mai inalt amesteci carnea tocata de pui cu legumele date pe razatoare, oul, pesmetul si verdeata tocata marunt.
  3. Condimentezi cu sare si piper dupa gust, amesteci bine toate ingredientele, formezi chiftelute cu mana umeda si le pui la prajit in ulei incins.
  4. Cand chiftelutele sunt gata le scoti intr-un bol in care ai pus servetele.
  5. Intr-un alt vas pregatesti sosul astfel: pui uleiul la incins si adaugi usturoiul tocat marunt.
  6. Adaugi rosiile decojite si tocate marunt si sosul din conserva de rosii, sare, piper si lasi sa fiarba 10-15 minute.
  7. Dupa 5 minute, adaugi in acest sos chiftelele de pui si mai lasi circa 10 minute pe foc sa fiarba impreuna pentru a se intrepatrunde aromele.
  8. Pofta buna!

Chiftelute de pui in sos de rosii