Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Cuibulete cu piersici
http://www.bucatarul.ro/retete-_6847_1_-Cuibulete-cu-piersici/Cuibulete-cu-piersici.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Dinescu Alina
Data 17/10/2014
 

Pentru crema de vanilie, pui laptele la fiert intr-un vas mai inalt. Cand laptele incepe sa fiarba adaugi in ploaie si amesteci energic cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma cocoloase...


Iti trebuie:

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 borcan compot de piersici
  • zahar pudra

Pentru crema de vanilie iti trebuie:

  • 400 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • zahar dupa gust
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 lingura unt

Pregatesti asa:


  1. Pentru crema de vanilie, pui laptele la fiert intr-un vas mai inalt.
  2. Cand laptele incepe sa fiarba adaugi in ploaie si amesteci energic cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma cocoloase.
  3. Adaugi si zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, continuand sa amesteci energic pana cand obtii o consistenta densa.
  4. Dupa ce s-a racit crema de vanilie, adaugi untul si amesteci cu telul pana cand se incorporeaza.
  5. Dupa ce s-a decongelat aluatul, il intinzi pe masa si il tai in patratele mai mari.
  6. Pui pe fiecare patrat cate o lingura de budinca si o jumatate de piersica feliata.
  7. Ridici in sus marginile aluatului astfel incat sa formezi un cuib.
  8. Le asezi intr-o tava pe care ai unso cu putin ulei si ai tapetat-o cu hartie de copt si le dai la cuptorul preincalzit pentru circa 20 de minute.
  9. Dupa ce s-au rumenit, le presari pe deasupra cu zahar pudra.
  10. Pofta buna!

Cuibulete cu piersici