Curcan umplut festiv - Retete Culinare

Curcan umplut festiv

Iti trebuie:
  • 1 curcan de circa 3-4 kg
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 cana lapte
  • 2 pachete de unt
  • 2 linguri de unt
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 2 cepe
  • 1 mar ionatan
  • 5 felii de paine alba
  • 150 g telina
  • 200 g morcovi
  • 3 crengute cimbru
  • 200 g boabe de porumb
  • sare
  • piper
  • 100 g nuca macinata
  • 1 ou
  • 40 g unt
Pregatesti asa:
  1. Speli bine curcanul inauntru si pe dinafara, il tamponezi cu un servet de bucatarie, il condimentezi cu sare si piper si il lasi la rece pana cand e gata umplutura.
  2. Inmoi paine in laptele pe care il incalzesti putin inainte.
  3. Toci marunt cepele, marul, morcovii si telina.
  4. Pui untul la incalzit intr-o tigaie.
  5. Adaugi ceapa tocata cubulete impreuna cu telina si le lasi sa se caleasca pana cand devin sticloase.
  6. Adaugi marul tocat cubulete, morcovii, cimbrul tocat marunt, porumbul stors de zeama si nuca macinata.
  7. Condimentezi cu sare si piper si lasi pe foc.
  8. Dupa 5 minute, iei compozitia de pe foc si lasi sa se raceasca.
  9. Amesteci painea inmuiata si stoarsa bine de excesul de lapte, adaugi sare, piper si amesteci cu legumele reci.
  10. Umpli curcanul cu aceasta umplutura si fixezi totul cu scobitori.
  11. Ungi curcanul cu unt si ulei si il dai la cuptor pentru aproximativ 4 ore.
  12. Din cand in cand stropesti curcanul cu sosul format in tava.
  13. Pofta buna!

Curcan umplut festiv

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Curcan umplut festiv "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Curcan umplut festiv - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.