Iepure in sos de vin cu smantana - Retete Culinare

Iepure in sos de vin cu smantana


Iti trebuie:
  • 2 kg carne de iepure
  • 100 g slanina afumata
  • 6 catei de usturoi
  • 250 ml smantana lichida pentru gatit
  • 1 ceasca supa de carne
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • 200 ml vin rosu
  • 1 lingura ulei
Pentru marinata iti trebuie:
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca otet
  • 1/2 ceasca apa
  • felii de ceapa rosie si morcovi
  • fire de patrunjel
  • cimbru
  • foi de dafin
Pregatesti asa:
  1. Amesteci ingredientele pentru marinata.
  2. Speli bine carnea de iepure si o pui la marinat in amestecul pregatit mai sus.
  3. Dai totul la rece pentru cateva ore.
  4. Dupa ce scoti carnea de la marinat, o stergi cu servetele, apoi le impanezi cu bucatele de slanina afumata.
  5. Pui bucatile de carne la prajit intr-un vas mai mare uns cu unt si putin ulei, la foc mediu.
  6. Stingi din cand in cand cu supa de legume.
  7. Adaugi usturoiul tocat marunt si facut mujdei.
  8. Mai lasi vasul pe foc circa 15 minute, acoperit cu un capac.
  9. Intre timp, amesteci sarea, piperul, cimbrul si boiaua.
  10. Presari acest amestec peste carne si amesteci bine.
  11. Adaugi apoi peste carne si amestecul de smantana si faina si lasi sa fiarba 5 minute.
  12. La sfarsit, adaugi vinul, mai lasi sa dea in cateva clocote si iei mancarea de pe foc.
  13. Pofta buna!

Iepure in sos de vin cu smantana

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Iepure in sos de vin cu smantana "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Iepure in sos de vin cu smantana - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.