Papricas de vita cu galuste - Retete Culinare

Papricas de vita cu galuste

Pentru tocanita iti trebuie:
  • 2 cepe
  • 400 g cubulete carne de vita
  • 1 lingurita boia
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 200 g bulion de rosii
  • sare
  • piper
Pentru galuste iti trebuie:
  • 3 oua
  • 5-6 linguri faina
  • 50 g unt
  • sare
Pregatesti asa:
  1. Bati ouale cu un praf de sare.
  2. Adaugi faina in ploaie si continui sa amesteci bine pana cand aluatul se omogenizeaza si obtii un aluat nu foarte rigid.
  3. Atentie la consistenta aluatului sa nu fie foarte rigida pentru ca asa vor iesi foarte tari si galustele.
  4. Daca ai obtinut un aluat prea tare, poti adauga in aluat putina apa minerala sau ulei.
  5. Se pune apa la fiert cu putina sare.
  6. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga cu ajutorul unei lingurite umezite sau cu ajutorul unui aparat special de facut galustele in apa care fierbe. Se lasa la fiert la foc mediu.
  7. Cand galustele se ridica la suprafata, se mai lasa 3 minute pe foc acoperite cu un capac.
  8. Cand sunt gata si au fiert, se trec sub un jet de apa rece, se lasa la scurs cateva minute dupa care se pun din nou in oala in care au fiert si se amesteca bine cu untul.
  9. Lasam galustele deoparte acum, si ne apucam de papricasul de vita.
  10. Cureti cepele, le toci marunt si le pui la calit in 2 linguri de ulei.
  11. Dupa doua minute, adaugi cubuletele de carne, condimentezi cu sare si piper si lasi cateva minute pe foc.
  12. Iei vasul de pe foc, adaugi lingurita de boia, amesteci energic si adaugi apa cat sa acopere carnea.
  13. Pui vasul din nou la foc mediu, si lasi sa fiarba innabusit.
  14. Adaugi in tocanita, bulionul de rosii si pasta de ardei si amesteci usor.
  15. Lasi papricasul pe foc pana cand carnea devine frageda.
  16. Servesti papricasul de vita cu galustele.
  17. Pofta buna!

Papricas de vita cu galuste



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Papricas de vita cu galuste "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Papricas de vita cu galuste - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.