Pui in sos de gorgonzola cu cartofi aurii - Retete Culinare

Pui in sos de gorgonzola cu cartofi aurii

Iti trebuie:

  • 500 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 2 linguri de unt
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 50 g gorgonzola
  • 150 g mozzarella
  • 50 g branza brie
  • 1 kg cartofi
  • boia

Pregatesti asa:

  1. Speli bine pieptul de pui, il cureti de pielite, il tamponezi cu un servet de hartie si il pregatesti felii ca pentru gratar.
  2. Condimentezi bucatile de pui cu sare, piper si putina boia si il pui intr-o tigaie grill sa se rumeneasca frumos pe toate partile.
  3. Cand pieptul de pui e gata, il scoti intr-un vas si il acoperi.
  4. Pentru sosul de gorgonzola, pui cele doua lingurite de unt intr-o tigaie sa se topeasca.
  5. Cand untul s-a topit adaugi smantana pentru gatit, avand grija sa te asiguri ca focul este dat la minim.
  6. Amesteci usor in sos.
  7. Tai branzeturile cubulete mici si le adaugi in sos in momentul in care smantana s-a incalzit, avand grija sa amesteci usor.
  8. Cand branzeturile s-au topit, sosul este gata.
  9. Adaugi in sos si feliile de gratar de pui si mai lasi pe foc 2-3 minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
  10. Cureti cartofii, ii speli bine, ii tai in felii si ii pui la fiert circa 10 minute in apa cu sare.
  11. Dupa 10 minute, scoti cartofii, ii pui la strecurat si ii asezi intr-un vas de ceramica in care ai pus ulei de masline si cateva bucatele de unt.
  12. Condimentezi cartofii cu sare, piper si boia si ii dai la cuptor pana cand capata o crusta aurie frumoasa.
  13. Servesti pieptul de pui in sos de gorgonzola cu garnitura de cartofi aurii.
  14. Pofta buna!

Pui in sos de gorgonzola cu cartofi aurii

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pui in sos de gorgonzola cu cartofi aurii "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Pui in sos de gorgonzola cu cartofi aurii  - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.