Profiterol cu vanilie si ciocolata - Retete Culinare

Profiterol cu vanilie si ciocolata

Pentru blat iti trebuie:

  • 200 ml apa
  • 100 g margarina
  • 4 oua
  • 200 - 250 g faina
  • putina sare

Pentru crema de vanilie iti trebuie:

  • 500 ml lapte
  • 75 g zahar
  • 2-3 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 150 g margarina pentru prajituri
  • 1 esenta de vanilie

Pentru toppingul de ciocolata iti trebuie:

  • 100 g ciocolata menaj
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 2-3 linguri apa
  • 30 g unt
  • o esenta de rom

Pregatesti asa:

  1. Pentru blat, se pune apa la fiert impreuna cu margarina si un praf de sare.
  2. Cand apa incepe sa fiarba, se da focul mai mic, se adauga toata faina si se amesteca energic pana cand se obtine o compozitie omogena.
  3. Se mai lasa cateva secunde pe foc, pana cand aluatul se separa de peretii vasului apoi se da jos de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
  4. Dupa ce compozitia s-a racit, se adauga pe rand ouale, si se continua a se amesteca energic.
  5. Se incalzeste cuptorul la circa 200 grade celsius.
  6. Se unge o tava cu putin unt, se aseaza hartie de copt iar cu ajutorul unei lingurite sau al unui pos punem bilute de aluat.
  7. Dam totul la cuptor pentru circa 45 de minute.
  8. Pentru crema, se pun la foc mic laptele si jumatate din cantitatea de zahar.
  9. Se bat ouale cu restul de zahar pana cand obtii o crema galbuie si fina.
  10. Adaugi si faina in amestecul de oua si continui sa amesteci energic pana cand se omogenizeaza amestecul.
  11. Cand laptele da in fiert, dai deoparte, adaugi compozitia de oua, esenta de vanilie, zaharul vanilat si amesteci energic.
  12. Pui din nou crema pe foc, lasi cateva minute pana cand capata consistenta, timp in care continui sa amesteci energic.
  13. Dai crema jos de pe foc, o lasi sa se racoreasca, iar apoi adaugi margarina pentru prajituri si amesteci cu ajutorul unui mixer.
  14. Cu crema obtinuta se umplu gogosile ( pe care le taiati in doua pe orizontala ).
  15. Se aseaza gogosile umplute pe un platou.
  16. Pentru toppingul de ciocolata, se amesteca toate ingredientele mentionate mai sus si se pun la fiert pe bain marie.
  17. Cand toppingul capata consistenta, se ia de pe foc, se lasa se se racoreasca putin si se toarna peste gogoselele umplute cu crema de vanilie.
  18. Este un desert cu care ii veti surprinde cu siguranta pe cei dragi!
  19. Pofta buna!

Profiterol cu vanilie si ciocolata


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Profiterol cu vanilie si ciocolata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Profiterol cu vanilie si ciocolata - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.