Gratin de pui cu cartofi la tava - Retete Culinare

Gratin de pui cu cartofi la tava

Iti trebuie:

  • 10 felii de piept de pui sare
  • piper
  • boia
  • 300 g ciuperci
  • 2 ardei rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 250 g sunca afumata
  • 150 g cascaval


Pentru garnitura de cartofi iti trebuie:

  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • boia
  • rozmarin
  • 2 linguri unt
  • 5 catei de usturoi
  • ulei de masline


Pregatesti asa:

  1. Bati feliile de piept de pui ca pentru snitele, le condimentezi cu sare, piper si putina boia si le lasi la rece cateva minute.
  2. Intre timp, intr-o alta tigaie toci ceapa marunt si o pui la calit pana cand devine sticloasa.
  3. Toci marunt ciupercile si ardeii si le adaugi peste ceapa.
  4. Toci sunca cubulete si o adaugi si pe aceasta in amestecul de ceapa si legume.
  5. Condimentezi cu sare si piper si lasi cateva minute pe foc.
  6. Prajesti pieptul de pui pe ambele parti intr-o tigaie grill.
  7. Pregatesti un vas de yena pe care il ungi cu putin unt si il stropesti cu putin ulei.
  8. Asezi feliile de pui prajite, si cu ajutorul unei linguri pui pe fiecare bucata de carne din umplutura pregatita.
  9. Aranjezi umpluta in asa fel incat sa nu pice de pe bucata de carne, iar deasupra fiecarei bucati de carne, dupa ce ai asezat umplutura, pui cate o felie de cascaval.
  10. Dai totul la cuptor pentru circa 20 de minute, pana cand se gratineaza frumos.
  11. Pentru garnitura de cartofi, cureti cartofii, ii tai in felii mai groase si ii pui la fiert circa 20 de minute in apa rece cu un praf de sare.
  12. Dupa ce au intrefiert, scoti cartofii intr-o strecuratoare si ii lasi sa se scurga bine de apa.
  13. Pregatesti o tava pe care ai uns-o cu putin ulei si ai tapetat-o cu hartie de copt.
  14. Asezi cartofii in tava, condimentezi cu sare, piper, rozmarin, boia, pui din loc in loc bucatele de unt, stropesti cartofii cu ulei de masline si din loc in loc adaugi cate un catel de usturoi intreg pe care l-ai sfaramat.
  15. Dai cartofii la cuptor pentru circa 40 de minute.
  16. Servesti gratinul din piept de pui umplut cu ciuperci si sunca impreuna cu garnitura de cartofi copti.
  17. Pofta buna!

Gratin de pui cu cartofi la tava

 

 

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Gratin de pui cu cartofi la tava "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Gratin de pui cu cartofi la tava - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.