Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Diplomat cu fructe
http://www.bucatarul.ro/retete-_6885_1_-Diplomat-cu-fructe/Diplomat-cu-fructe.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Bentescu Andreea
Data 3/05/2015
 

Pui gelatina la inmuiat in zeama de la compotul de ananas. Tapetezi o tava rotunda ( sau dreptunghiulara ) cu hartie alimentara...


Iti trebuie:

  • 1 pachet de piscoturi ( 400 g piscoturi )
  • 1 cutie iaurt cu cirese ( sau capsuni, banane )
  • 1 l frisca lichida
  • 4 plicuri gelatina
  • 3-4 linguri zahar
  • 3 banane
  • 3 kiwi
  • 250 g capsuni
  • 1 cutie compot ananas
  • 1 cutie compot piersici
Pregatesti asa:
  1. Pui gelatina la inmuiat in zeama de la compotul de ananas.
  2. Tapetezi o tava rotunda ( sau dreptunghiulara ) cu hartie alimentara.
  3. Bati frisca lichida cu zaharul, iaurtul si gelatina incalzita foarte putin ( cat sa se fi topit ).
  4. In tava tapetata cu folie alimentara pui o parte din crema, asezi o parte din fructe taiate dupa preferinte, un strat de piscoturi ( pe care le-ai insiropat foarte putin in zeama de la compotul de piersici ) si repeti aceasta operatiune inca de doua ori: crema, fructe si piscoturi.
  5. Dai tortul al rece pentru cateva ore.
  6. Dupa ce a stat la rece cateva ora, scoti tortul, il decorezi cu frisca si capsuni si il servesti celor dragi!
  7. Pofta buna!

Diplomat cu fructe