Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Drob de pui
http://www.bucatarul.ro/retete-_6889_1_-Drob-de-pui/Drob-de-pui.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Avram Lidia
Data 8/04/2015
 

Speli bine ficateii de pui si ii pui la fiert pentru cateva minute in apa rece cu un praf de sare si o foaie de dafin.Dupa 15 minute, iei ficateii de pe foc, ii treci sub un jet de apa rece, ii lasi sa se scurga bine si dupa ii dai prin masina de tocat carne...


Iti trebuie:
  • 1 kg ficatei de pui
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 12 linguri orez
  • 2 legaturi marar
  • 2 legaturi patrunjel 4-5 linguri pesmet
  • 8 oua ( 4 fierte tari , 4 crude )
  • sare
  • piper
  • 2 pateuri
Pregatesti asa:
  1. Speli bine ficateii de pui si ii pui la fiert pentru cateva minute in apa rece cu un praf de sare si o foaie de dafin.
  2. Dupa 15 minute, iei ficateii de pe foc, ii treci sub un jet de apa rece, ii lasi sa se scurga bine si dupa ii dai prin masina de tocat carne.
  3. Alegi orezul cu atentie si il pui la fiert in apa rece cu un praf de sare.
  4. Dupa ce a fiert, il strecori si il lasi sa se racoreasca.
  5. Intr-un bol inalt pui orezul fiert, ficateii dati prin masina de tocat carne, pateul, verdeturile tocate marunt, cele 4 oua crude, sare, piper si amesteci bine pana cand se omogenizeaza compozitia.
  6. Ungi o tava de chec cu unt si o tapetezi cu pesmet.
  7. Asezi jumatate din compozitia de ficat, o intinzi bine, asezi din loc in loc ouale fierte tari si curatate de coaja, pui deasupra cea de-a doua jumatate de compozitie si dai drobul la cuptor pentru circa 50 de minute.
  8. Este o alternativa minunata pentru cei carora nu le place drobul de miel.
  9. Pofta buna!

Drob de pui